Archive for September, 2013

Corect

Saturday, September 28th, 2013

Hey, if you don’t like it, then you can get out!

Bonus: They took our jobs!

Tot Roșia

Thursday, September 26th, 2013

Mai apar din când în când articole bune și pe platformele de dreapta, care de regulă sunt în ton cu curentele principale din presă. Acesta este despre strategia de comunicare a companiei vs. cea a protestatarilor vs. comentariile din presa cumpărată sau depășită de evenimente.

Înafară de asta eram curios ce implicare ascunsă ar putea avea George Soros în toată treaba asta. Nu la implicarea conspiraționistă mult trâmbițată de presă mă gândeam, ci la cea gen OWS sau la manipularea opoziției proiectului în propriul folos. Nereușind să pun cap la cap nimic nou, tind mai degrabă să cred varianta oficială. Adevărul este că filantropul George Soros a contribuit enorm prin fundațiile lui la formarea unei societăți civile în Europa de Est, deci dușmanii acesteia îl vor scoate de fiecare dată la înaintare pe miliardarul speculant.

Update: Deutsche Welle confirmă comunicatul Fundației Soros.

Unbound and FreeBSD

Wednesday, September 25th, 2013

Unbound is now the default resolver in FreeBSD 10. This is really good news. Bye bye BIND.  I have been running my DNS services on NSD and unbound for several years now.

Update: OpenBSD has also imported to unbound but BIND is still the default.

Unde-i aurul?

Wednesday, September 18th, 2013

Un lucru pe care l-am aflat recent despre rezerva de aur a BNR:

“În mare parte aurul se află în străinătate pentru că aurul dă credibilitate numai dacă nu este la tine. Aurul este asigurat în străinătate și nu există niciun risc ca acest aur să nu se poată întoarce în țară”, a explicat în cadrul unui seminar la BNR Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului.

sursa: hoțnews; verificat aici.

Totuși, cam ce cantitate de aur din rezerva națională a BNR e înafară țării? Articolul hoțnews ne dă și aceasă informație, anume că la data de 31 dec 2012, BNR avea depozitat înafara țării aur în valoare de 11e9 lei, iar gramul de aur valora tot atunci 179,63 lei/g. Niște calcule elementare ne conduc la cifra de 61,23 tone, respectiv 59,14% din rezerva BNR (103,55 tone).

Să vedem acum ce au pățit nemții când au decis să-și repatrieze 300 de tone de aur, adică mai puțin de 10% din rezerva lor națională:

The German government has been storing about half of its gold supply with the US FED, apparently in the NYC FED vaults. Germany decided to bring home all its gold, but the FED has said that isn’t possible to do, and it would need until 2020 to be able to accomplish the transfer.

sursa: nsnbc.me; verificat aici și aici.

Cu alte cuvinte aurul e în siguranță în străinătate. De data asta nu la ruși, ci la englezi și la elvețieni, sau mai exact la instituții financiare prestigioase. Și e total asigurat. Dacă se deovedește cumva că a făcut picioare, o să-l primim înapoi cam tot atunci când ne vor înapoia rușii tezaurul. Între timp custozii vor continua să încaseze taxele de depozitare, chiar dacă aurul nu mai există neapărat fizic la ei în beci.

Swing low

Tuesday, September 10th, 2013

Acținule goldiștilor scad cu 53% după ce pontatorul anunță că proiectul de jaf la Roșia Montană e închis. Oare doar bursele îl mai cred pe lunaticul ăsta?

Update:

Declarațiile contradictorii ale păcăliciului se țin lanț. Mai întâi cică județul Alba va fi șters de pe harta economică a țării dacă nu se face proiectul. Ba din contră. Dacă se face proiectul și Arieșul va fi contaminat cu arsen, cianură și alte mizerii, pa investiții. N-o să să înghesuie nimeni să investească într-o zonă calamitată, iar ăia care sunt deja acolo se vor căra urgent. Apoi cică proiectul e rău pentru că e susținut de Băsescu, iar Băsescu e rău. Concluzia firească e că Victoraș se crede în continuare la grădiniță.

Il capo di RMGC anunță că va cere despăgubiri imense (4e9$, adică 30% din prețul spot al aurului pe care teoretic l-ar fi extras sau 0,025% din PIB-ul României pe 2010) și că or să facă așa și pe dincolo ca să nu mai vină nimeni să investească în România. Mare chestie. O să ceară niște bani pe care n-o să-i primească oricum.

Proteste

Monday, September 9th, 2013

Protestele deturnate de USL în iarna 2011/2012 pentru a da jos guvernele Boc II și Ungureanu s-au întors acum împotriva lor. Era și momentul. Colac peste pupăză, un copil adorabil de patru ani a dat colțul după ce a fost sfâșiat de o haită de maidanezi. Pac, alt protest. Vinovații? Evident că tot dottore cu gașca sa borfași, împreună un alt doctor devenit primar al Bucureștiului, tov. Oprescu – odraslă securistă și el. Motociclistul Tăriceanu îl învață pe Boc ce-i constituțional și ce nu. Ceea ce n-au făcut guvernele Boc și Ungureanu în opt ani, a făcut păcăliciul Ponta în câteva luni cu OUG și legi neconstituționale. Să vedem ce se întâmplă mai departe, pentru că va fi foarte interesant.

Amănunt amuzant: vineri la proteste au participat și profesioniști în materie de scandări și lozinci – galeria echipei de fotbal proaspăt sosită de la meciul România-Ungaria. Cianura se amestecă cu maidanezii și cu fotbalul.

Despre Roșia Montană am mai scris în trecut. Nu știu ce ar mai fi de zis? Că e jaf la drumul mare? Că va fi dezastu ecologic? Că e corupție și goldiștii au cumpărat aproape toți politicienii și toată presa? Că uncia de aur a ajuns la aproape 1400 de hârtii verzi după ce FED-ul a dat drumul la tiparnițele de bani? Păi normal, doar e aur. Utilitatea sa marginală scade mai lent decât cea a oricărui alt bun. Motiv pentru care ar trebui să-l ținem pentru noi. Pe tot, nu doar 6%. Iar cel mai sigur loc ca să-ți ții aurul nu e niciodată în bancă, ci în pământ, sub formă de minereu. Vom avea nevoie de el mai târziu, atunci când hârtiile verzi or să aibă valoarea lor reală: cea a suportului pe care sunt tipărite.