Archive for January, 2013

Small screens

Wednesday, January 23rd, 2013

Openbox. The perfect window manager for netbook screens. No panels, no icons on the desktop, no useless eyecandy, no nothing that would get in the way. Just a simple root menu, keybindings and the dock – should you want to run anything in it. Of course one could also run one of several panels or a fullblown desktop environment. Here’s a guide.

Lecturi recente

Thursday, January 17th, 2013

Am terminat de citit Sindromul de Panică în Orașul Luminilor. Matei Vișniec a făcut să dispară  granițele dintre realitate și ficțiune în cartea asta, năucind cititorul, adică pe subsemnatul. Despre roman puteți afla mai multe pe LiterNet, chiar de la autor. Mă bucur că mai publică încă în română. Și eu vorbesc în limba natală când sunt amețit sau obosit sau n-am chef de nimeni și de nimic, chiar dacă-mi vine frecvent s-o tai afară din țară ca să mă conving că există și pe dincolo oameni retardați.

Citesc acum Ploile amare  de Alexandru Vlad, cam la un an și ceva după lansare. Scrie foarte bine, chiar dacă țăranii nu vorbesc elevat și chiar dacă nu a luat premiul Augustin Frățilă pentru romanul anului 2012. Acest premiu este votat de 20 bloggeri care ar avea un cuvânt de spus, deși după părerea mea nu reprezintă decât trafic și popularitate, respectiv chestii slabe. Nu îi cunosc, sunt conștient că or să se simtă jigniți dacă descoperă blogul meu obscur și citesc asta, însă îmi mențin părerea că niște hipsteri sau formatori de opinie nu au ce juriza concursuri. Am să pun acum legătură la cronica lui Alex Goldiș, care a lipsit de la lansare deși era invitat să vorbească. Sper totuși să fi citit cartea, pentru că eu nu i-am citit cronica decât pe sărite.