Archive for June, 2012

Turist

Saturday, June 30th, 2012

Admit că e frumos și interesant să mergi în excursii prin orașe din străinătate. Descoperi lucruri și experiențe noi, deopotrivă cotidiene și plictisitoare pentru localnicii acelor orașe. Rămâi la nivelul superficial al turistului și deci percepi locul pe care-l vizitezi din acea perspectivă.

Going somewhere?

Sunt perfect de acord că e frumos să faci fotografii în vacanță ca să păstrezi amintiri. Sau ca să scrii pe blog-ul personal ori să te lauzi pe rețelele de socializare cu locurile pe care le-ai vizitat. Acele fotografii rămân însă fotografii de călătorie.

Dacă intenționezi să faci fotografie de stradă, cel mai oportun e să începi într-un oraș în care ai trăit măcar o lună, căruia îi simți deja pulsul și i-ai descoperit câteva dintre ungherele ascunse turistului ocazional.

Morman

Wednesday, June 27th, 2012

La toate aiurelile care se spun online despre fotografia de stradă, Voicu a mai adăugat un morman.

“Pentru că în street photography ești obligat mai devreme sau mai târziu să dezvolți o idee. Și asta nu după, adică în timp ce selectezi imagini și observi că unele ‚se leagă’ așa că trântești rapid o serie, ci înainte de a declanșa. Ai nevoie de idee înainte de a nu mai putea să faci absolut nimic, înainte ca totul să înghețe și să moară la 1/250 de secunde. Ideea poate veni de oriunde, ți-o poate da chiar ritmul străzii, ți-o poate da o lectură nimerită, un film, un alt fotograf etc. E mult mai bine să ieși pe stradă culegând imagini de ici colo ca și Gavrilă hribii la Măguri, dar urmărind în același timp și o idee precisă, decât să tragi în tot ce mișcă doar așa, de amorul artei.

Să vedem ce spun unii care chiar fac fotografie de stradă în loc să îndruge la comandă păreri ce nu au neapărat legătură cu realitatea și să le ilustreze cu fotografii din vacanță.

“Primarily Street Photography is not reportage, it is not a series of images displaying, together, the different facets of a subject or issue. For the Street Photographer there is no specific subject matter and only the issue of ‘life’ in general, he does not leave the house in the morning with an agenda and he doesn’t visualise his photographs in advance of taking them. Street Photography is about seeing and reacting, almost by-passing thought altogether.”

Referitor la articolul lui Voicu. Nu am răspuns pe badorgood pentru simplul fapt că nu mai am acces la cont, refuz să îmi fac alt cont sau să-l resuscitez pe cel existent pe care l-am blocat intenționat acum câțiva ani ca să mă scutesc de nervi inutili. Azi am făcut din nou greșeala să mă uit ce mai e nou și am văzut prostia asta.

Seeing is believing. Între timp au mai apărut alte colective pe lângă in-public și Public Life formate din oameni ce fac fotografie de stradă de calitate. De exemplu strange.rs sau sau Burn My Eye, un-posed și snaps.pl oarecum specifice zonei poloneze, seconds2real cu specific german. Mai sunt și alții care nu se bagă în colective. Pe greci nu prea i-am văzut organizați în găști cu specific național sau lingvistic. Îmi place despre greci, nu din cauza asta, ci pentru că au niște fotografii excepționale. Vorbesc în mod evident despre fotografie de stradă contemporană, nu despre ceea ce făceau bunicii HCB și Frank cu cinci-șase decenii în urmă.

Dacă tot am scris despre asta, Roxi Pop are mâine vernisaj. Cică fotografie de stradă. Vom vedea. Ultima ei expoziție a fost cam mișcată; n-am înțeles nimic.

Dottore

Friday, June 22nd, 2012

Cum îngropi o instituție? Simplu – o pui sub oblăduirea unor tovarăși¹. De exemplu a parlamentului. Dacă ieri ICR-ul trecea de la un individ cu papion și pipă sub culturnici cu cravate și conciuri, mâine CNE-ul va fi îngropat și el în birocrație, așa ca să nu mai apară atâtea sesizări de palgiat. Nu de alta dar nu dau bine. Mai ales când ești loază cu capu-n găoază și confunzi Comisia Europeană cu Consiliul Europei.

Update: NYT despre băgatul culturii în dubă: “The new situation in Romania resembles that of Hungary, where a right-wing nationalist government has also tightened controls over culture and freedom of expression”.

1 Cheia este în utilizarea pluralului. “Un comitet este o fundătură întunecată, în care ideile sunt atrase și apoi sugrumate în tăcere.” – Sir Barnett Cocks

Suntem în siguranță

Friday, June 15th, 2012

Gruparea infracțională Anonymous a fost destructurată de către procurorii DIICOT. Am să pot dormi mult mai liniștit acum că mascații au anihilat o grupare formată din teroriști periculoși. Noapte bună, copii!

Trotineta urbană

Thursday, June 7th, 2012

Utilizez câțiva ani o trotinetă ca să mă deplasez prin oraș, așa că am decis să fac puțină pledoarie pentru acest mijloc de transport. De ce abia acum? Pentru că au apărut și alții care au ales să utilizeze acest vehicul, deci nu mai sunt singur și nu mai stârnesc zâmbete, așa cum făceam în trecut. Deoarece trotineta a încetat să mai fie doar o simplă jucărie de copii.

Trotineta urbană este o trotinetă pliabilă cu cadru metalic, uzual din aluminiu și roți de 150-200 mm diametru, fabricate de regulă din material plastic și silicon. Aceste trotinete se deplasează în mod normal cu viteze de 10-15 km/h, ceva mai mici decât bicicletele însă de 2-3 ori mai rapid decât un pieton. Deși e mai simplă constructiv, trotineta urbană are anumite avantaje față de bicicletă:

  • dimensiuni mici și greutate redusă, sub 5 kg
  • utlizare facilă și naturală
  • este pliabilă, deci o poți plia ușor și lua cu tine pe transportul plublic
  • o poți transporta realtiv ușor în mână, pe umăr, în lift sau în portbagajul mașinii
  • nu are nevoie de parcări sau rastele – o pliezi și-o depozitezi sub masă sau într-un colț
  • postura verticală este naturală și nu deformează coloana vertebrală
  • viteza mai mică decât a bicicletei face eventualele accidente cu trotineta mult mai ușoare
  • cost redus de achiziție
  • întreținere facilă

Trotineta urbană este ideală pentru deplasarări în oraș pe distanțe scurte, de până la 5-6 km. Pe distanțe mai lungi se poate combina ușor cu transportul public. La țară, pe drum neasfaltat, sau pe durata iernii trotineta este cam inutilă. Se recomandă prudență în utilizarea cu trotinetelor cu roți din silicon sau material plastic pe suprafețe umede, întrucât aceste roți au aderență mai mică decât cauciucul și derapează ușor mai ales la viraje.

Infrastructura pentru biciclete ar putea fi utilizată și de trotinetele urbane, care se deplasează cu viteze ceva mai mici, însă nu merg grozav pe piatra cubică sau dalele cu care pavate trotuarele și zonele pietonale.

Mărci specializate pe trotinete urbane: Micro, Oxelo, Xootr, etc.