Archive for September, 2011

Piste de biciclete în Sibiu

Friday, September 16th, 2011

Aparent, cineva de la Primăria Sibiu a priceput cum se fac pistele pentru biciclete. De data aceasta nu este vorba despre dungi trasate aiurea pe trotuar care se opresc în chioșcuri, stații de autobuz sau trec peste borduri înalte, ci de piste funcționale pentru bicicliști, trasate exact acolo unde e normal și anume pe carosabil. Deasemenea, sibienii au preferat să nu transforme carosabilul în parcare, lucru care ar fi compromis funcționalitatea traseelor ciclourbane. Pistele pentru biciclete trasate în paralel cu parcări situate pe marginea drumului necesită spații de siguranță pentru deschiderea portierei. În caz contrar apare pericolul lovirii biciliștilor cu portiera de către ocupanții neglijenți ai autoturismelor parcate. Cum carosabilul este subdimensionat față de traficul în continuă creștere, nu există loc pentru asemenea spații de siguranță, deci singura soluție viabilă rămâne eliminarea parcărilor de pe marginea drumului.

Pistele pentru biciclete trasate pe trotuar au mai multe probleme. Prima și cea mai gravă este dată de diferențele dintre vitezele medii de deplasare ale pietonilor și respectiv ale bicicletelor. Pietonii se deplasează cu 5 km/h, pe când o bicicletă merge cu 20-25 km/h. Deci este vorba despre diferențe de 4-5x. Din acest motiv fiecare are nevoie de căi de rulare separate. Aceste diferențe sunt mai mici (2-2,5x) în cazul bicicletelor comparativ cu autoturismele care circulă cu viteza legală, deci în acest caz este pe deplin justificată partiționarea căii comune de rulaj. A doua problemă este că pietonii sunt adesea indisciplinați. Ca să-i disciplinezi, le trasezi două dungi pe trotuar și pui din loc în loc un simbol reprezentând o bicicletă. În acest moment marea majoritate a pietolilor va circula în interiorul suprafeței delimitate de aceste linii, respectiv exact pe pista pentru biciclete.

Concluzii:

  • Carosabilul nu este parcare, ci e destinat circulației vehiculelor cu roți
  • Trotuarul este destinat circulației pietonilor și eventual circulației ocazionale a vehiculelor cu roți, care circulă cu viteze comparabile (ex: trotinete, cărucioare rulante).
  • Bicicletele sau autovehiculele n-au ce căuta pe trotuar.
  • Autovehiculele sau bicicletele parcate n-au ce căuta pe carosabil.
  • Pistele de biciclete n-au ce căuta prin rigola de scurgere a apei pluviale a carosabilului sau prin stații destinate transportului public.