Archive for November, 2009

Deziluzii

Monday, November 23rd, 2009

‘Acum văd cu bucurie că Negru și-a însușit o altă lecție importantă: dacă nu dorești să ai deziluzii în pictură și în artă, trebuie să ai grijă să nu-ți faci o meserie din ele. Oricât de talentat și de iscusit ai fi, caută banii și puterea în altă parte, astfel încât să nu te superi pe artă dacă nu te alegi cu nimic de pe urma harului și a muncii tale.’

– Orhan Pamuk, Mă numesc Roșu

Berlin Wall

Monday, November 9th, 2009

Today is the 20th aniversary of the Fall of the Berlin Wall. I found this collection of photographs documenting the wall during its 28-year lifespan and post-demolition.

Compost sau doar gunoi?

Monday, November 2nd, 2009

Am avut odată o discuție scurtă cu Victor pe tema cotorului de măr aruncat la întâmplare, spre exemplu pe iarba din parc. Cotorul de măr este biodegradabil, însă este acesta compost sau doar gunoi? Concluzia a fost că atâta timp cât cotorul de măr nu este aruncat într-o ladă pentru compost, acesta rămâne un simplu gunoi. Diferența dintre gunoi și compost nu este doar una de natură semnatică. Compostul este rezultatul unui proces natural de descompunere a materiei organice – în principiu resturi de origine vegetală – fiind un îngrășământ natural foarte bun pentru sol. Fără colectare selectivă, depozitare și utilizare adecvată, acesta rămâne doar gunoi.

Merele căzute din pom pe jos fac excepție pentru că acestea fac parte dintr-un ciclu natural firesc. Resturile lor, transformate în compost, vor hrăni pomul în anii ce urmeză.