Turtă dulce

Iarna trecută am văzut o animație făcută de o unguroaică, doar din turtă dulce. Era despre o mulțime de oameni care s-au otrăvit cu turtă dulce și au murit. A murit tot satul. Povestea era în ungurește însă avea subtitrare în engleză. A fost foarte frumoasă animația. M-a lovit nostalgia. Când eram mic mergeam la băile Felix cu bunicii. Acolo se prindeau ungurii și vedeam animații în ungurește la televizor. Acelea nu erau subtitrate, iar eu nu înțeleg o iotă. Dar erau drăguțe.

Tags: , ,

5 Responses to “Turtă dulce”

 1. amanda13 Says:

  nostalgie spui dupa animatii de tipul acela? erau taare plicticoase (iti spune asta o romanca ce vorbeste si ungureste). :D

  insa cand vine vorba de turta dulce, m-a luat si pe mine nostalgia prin anii din urma cand aproape disparuse. cand eram copil o gaseam intr-o gramada de forme si culori cu obisnuitele oglinzi (nu stiu care era semnificatia lor) coapte impreuna cu aluatul.

 2. ggl Says:

  Știu, dar erau singurele animații și păreau atât de frumoase. Iar ungurii dădeau în fiecare seară nu doar sâmbăta. Țin minte că erau unele cu ceva șoarece care mergea la culcare la final – un fel de poveste de seară pentru adormit copii. Nu despre asta este nostalgia, despre un eveniment prezent care ne trezește amintiri frumoase din trecut?

  Oglinzi? Isn’t that a bit dangerous?

 3. amanda13 Says:

  yup, erau oglinzi in mijlocul turtei, vorbesc foarte serios. un soi de atentionare… erau atat de migalos colorate si facute (+ faza cu oglinda) incat iti era mila sa le mananci :)

 4. Cosmin M Says:

  MIe-mi placeau desenele alea.. cam toate (e drept ca nu prea aveam altele).
  “Esti mese” (povestea de seara) se numea emisiunea .. da’ cred ca exista si acum pe programul M1 (fostul MTV1) :)

 5. Cris Says:

  & mie imi placeau desenele & nici io nu intelegeam mare lucru. Din cind in cind se mai nimerea careva pe linga sa traduca, da’ nu conta asa mult ce se vorbea pe prin ele. :-)

Leave a Reply