Dintr-un tufiș se aude “miau!”

Acesta este titlul ultimei cărți a lui Ioan Buteanu, vecin de scară și fost profesor de română pe când eram în clasa a opta. Titlul și coperta cărții ne-ar putea induce în eroare, întrucât în paginile ei vom descoperi de fapt povestea fantastică a unui un pește plictisit dintr-o baltă obișnuită – un tău mocirlos populat de câțva pești, broaște, bivoli ocazionali, având în imediata apropiere un transformator electric mare și zumzăitor. Printr-un concurs de împrejurări peștișorul nostru sfârșește într-un borcan de murături din camera unor copii, unde descoperă noi forme de comunicare, datorită cărora are mai apoi o întâlnire neașteptată cu Charles Darwin. Evoluează, ca să spunem așa – până când ajunge într-un punct mort. Și cum pisica, unduitoare, plutind parcă în mersul ei ușor, este forma finală a oricărei evoluții, chiar și peștișorul nostru tinde a sfârși în cele din urmă sub o formă felină. Va reuși el oare, sau se va zbate degeaba, precum un pește pe uscat?

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Dintr-un tufiș se aude “miau!””

 1. Cris Says:

  Jesus!!! Ce carte! hahaha
  E de copii sau ii cu subintelesuri politice? Mai ales ca titlul vorbeste de mitze, in timp ce cartea e despre pesti. ;-)

 2. ggl Says:

  Ar putea fi și pentru copii, însa este în egală măsura pentru oameni mari – oarecum la fel ca și Micul Prinț. Nu, nu e cu subînțelesuri politice, slavă cerului. Cred că e mai degrabă o metaforă despre viață. Poți să citești pe blogul autorului primul capitol – dă click pe legătura din articol cu numele său.

 3. ana pauper Says:

  ce destin! am eu o teorie cu oamenii-câine (dependenți) vs oamenii-pisică (independenți) [sună mai frapant în engleză- dog-people, cat-people]. clasificarea diferă de oamenii-ciocolată (yang) vs oamenii-vanilie (yin). a, dacă le-am combina? yang-cat, yin-cat; yang-dog, yin-dog. nu zic eu care-s.

 4. fanitza Says:

  ce evolueaza societatea. isi fac profesorii bloguri. si mai si promoveaza cartile lor pe ele. e o chestie…

  acum, intre noi fie vorba, din ce scrii, inceputul cam aduce a finding nemo. :D

 5. Cris Says:

  Ana, cu siguranta trebuie sa existe si oameni-scortzisoara!

 6. le maK Says:

  Hihi, sună interesant! Apropo de “miau”, de curând mi-am achiziționat această carte. Abia aștept să o lecturez. ;))

  P.S.: Din totdeauna mi-am dorit ca pisica mea să vorbescă, să citească ziarul și să bea ceai dimineața în compania mea.

 7. ggl Says:

  Eu îmi beau ceaiul în compania motanului aproape în fiecare dimineață. Cred că e destul de uman oricum, chiar dacă nu citește ziarul. De vorbit vorbește pe limba lui, însă ne înțelegem destul de bine.

Leave a Reply