Plin

E plină lumea de artiști. Mai ales de artiști fotografi care produc clișee și kitsch pe bandă rulantă. Pentru mizeriile astea sunt apreciați de alți aspiranți dezorientați care și-ar dori să ajungă ca și primii. Toate astea în timpul lor liber, adică înafara celor zece ore de muncă, printre cumpărături la mall și excursii nuștiuunde. Fără studiu, educație, dedicație, muncă și sacrificii veți ajunge producători de gunoi vizual, exact la fel ca și cei pe care îi apreciați atât de mult. Iar dacă vor fi cumva și perle rătăcite prin grămezile de moloz, nu veți ști să le alegeți pentru că educația pe care ați primit-o în alte domenii v-a privat de cultura vizuală necesară. Ca să produci artă ok, trebuie în primul rând să consumi artă în cantități industriale. Inclusiv expresionism abstract și artă contemporană. Chiar și mizerii gen rechinul-trist-într-un-acvariu-cu-formaldehidă al lui Damien Hirst sau patul-nefăcut-cu-chiloți-pătați-cu-ciclu de Tracey Emin. Asta se întâmplă când nu ai chemare pentru artă și insiști inutil. Măcar după fiecare dintre cele două cafteli mondiale erau unii care făceau glume nostime trimițând pisoare la expoziții internaționale sau ambalând rahat în conserve.

Așa că vedeți-vă mai bine de fotografii și lăsați ambițiile producției de artă în seama celor cu pregătirea necesară. De exemplu în seama tipilor ca Damien Hirst, obsedați de moarte și formaldehidă. Luați mai bine și citiți o carte despre fotografie. Puteți foarte bine să fiți consumatori de artă dacă asta vă place. Nu vă oprește nimeni să vizitați muzee, expoziții.

Tags: , , ,

3 Responses to “Plin”

 1. Cris Says:

  Yaks. Poti fi obsedat de moarte & fara sa conservi rechini in formaldehida. Too many people with bad taste on the loose!

 2. virgil Says:

  Țara cu cel mai mare număr de artiști fotografi este, desigur, Romania. Ajunge să fii apreciat de minim un prieten, doi veri, o mătușă și eventual câțiva vecini. Dacă ai găsit și un fotoclub atunci nu mai există nici o îndoială: ești ArtistFotograf!
  Aș fi curios cine-ce ți-a provocat această reacție… :)

 3. ggl Says:

  Păi da, ca și cum n-ar fi de ajuns că ești fotograf, adică apăsător-declanșator, mai tre să fii musai și artist. Și atunci mai e de mirare că lumea preferă acvariile cu rechini în formol?

Leave a Reply