Furt de carte

Mă aflu împreună cu O. în Librăria Humanitas la casierie, cu cărți în valoare de 64,8 lei pe tejghea când intră val-vârtej o femeie obraznică, îmbrăcată în roșu, foarte aranjată și cocoțată pe tocuri. Revendică nuștiuce carte cu călugărul nuștiucare. Clienții din fața tejghelei invizibili. Cartea nu mai e pe stoc de vreo doi ani conform librarului. Chiar nicăieri nu mai e pe stoc? Nu, nici măcar la editură. Ar putea librarul să-i recomande altceva? Persoana în cauză pleacă în spate să-i recomande femeii obraznice o altă carte.

Cum consumasem un pahar de vin alb și o cafea mare înainte, îmi trece prin minte o idee deplasată: să vâr cărțile în geantă și s-o tai pe ușă afară. Să mă fugărească librarul prin oraș. Domnu, domnu, n-ați plătit! Sunt perfect conștient că n-am plătit, mergi înapoi la blonda ta obraznică și la călugărul ei erudit. Să scrie în presa locală că un individ îmbrăcat în pantaloni de pijama a furat trei cărți dintr-o libărie și a fugit cu ele. Setea de cultură depășește orice limite în ziua de azi.

O. mă trezește la realitate în timp util. Vezi că A. îl știe pe ăsta și o să-i spună. Grozav. Librarul însă nu lipsește mult și-mi încasează banii. Planul meu de a dispărea cu cărițle eșuează lamentabil.

Tags: ,

10 Responses to “Furt de carte”

 1. Cris Says:

  Orice s-ar zice era bun planul tau. & justificat!

 2. Ihrielle Says:

  Mai bine că n-ai furat, altfel nu mai citeam pe blog despre intențiile tale, ci în ziar despre fapte, ceea ce ar fi fost neinteresant.

 3. Andrei Says:

  Haha, ce dus esti :)

 4. Olga Says:

  Tags: cărți, furt
  :))))))))))))))))))))))))

 5. ggl Says:

  Mda, intenția contează :)

 6. virgil Says:

  Dupa un pahar de vin ma gandeam ca, in numele clientilor invizibili, ai pus-o pe obraznica la punct…

 7. Cris Says:

  Io tocmai mi-am luat un Kindle. Poate imi sugerezi vreo metoda de furt digital ;-)

 8. ggl Says:

  Iți urc niște cărți undeva?

 9. Cris Says:

  Daca ai, da-mi. hehe

 10. mak-ul Says:

  :)

Leave a Reply