Mallu-i anti trotinetă

Azi am pornit cu trotineta către mall să-mi iau una alta. M-am întâlnit pe drum c-o mândra pe care-o cunosc vag și care căra după ea un troller proaspăt cumpărat. Mi-a zis că pleacă în Olanda trei luni și că mi-e deschis rucsacul. Mulțumesc, știu. Am dus doze goale de bere la reciclat și s-a vărsat zeamă din ele în rucsac. L-am lăsat deschis ca să se usuce înăuntru.

După ce m-am dat prin parcare și-n jurul lacului până mi s-a uscat rucsacul, după ce era să lovesc o fătuță ce vorbea la telefon și se uita în altă direcție, care s-a speriat când am atenționat-o și mi-a sărit în față, după ce am lăsat un copil ce se plictisea la o nuntă obosită să facă trei ture de parcare, după toate astea am urcat scările rulante și m-am îndreptat spre ușa rotativă a mallului. Un paznic vânjos a pornit înspre mine și mi-a spus s-o iau în mână. Mulțumesc, nu. Așa că am făcut cale-ntoarsă și-am ieșit fără comentarii tot printr-o ușă rotativă. La revedere mall, la revedre cumpărături. La revedere economie de consum. Pe curând!

Subsemnatul, prin prezenta, vă invit să puneți la încercare vigilența paznicilor de mall cu trotineta. Mie mi-a ieșit prima dată. Am ajuns până în inima mallului, până la rafturile cu produse din supermarket, fără să mi se sigileze rucsacul. Am luat câte ceva din rafturi, am plătit și-am plecat. Totul pe trotinetă. N-a zis nimeni nimic, deși am trecut pe lângă mai mulți paznici. Am mers încet, n-am dărâmat niciun obiect de pe rafturi și n-am intrat în nimeni. Astăzi am încercat din nou, fără succes. N-am observat niciun simbol care să interzică explicit utilizarea trotinetei în incinta centrului comercial.

Tags: ,

3 Responses to “Mallu-i anti trotinetă”

 1. csj Says:

  Nici sa intrii in cizmele de cauciuc nespalate cu care erai incaltat cand ai incarcat balega de langa grajd in remorca nu e interzis expres. Poti sa incerci si asta.

 2. rio Says:

  Într-o lume civilizată, faza cu trotineta nu ar avea logică. Așa cum ai spus, ai mers încet, nu ai dărâmat niciun obiect de pe raft și nu ai intrat în nimeni. Motiv pentru care nu vad de unde chestia cu interzis. Cred că voi încerca și eu cu rolele. Să vad dacă mă lasă să merg desculță prin mall. Asta da ar fi ceva.

 3. ggl Says:

  Este semn cu role tăiate, cel putin la Iulius. Și cu câine tăiat, înghețată tăiată, aparat foto tăiat, camera video tăiată si cred ca si cu senviș cu scârboșenii tăiat. Dar nu este cu trotinetă tăiată, ha! E mall-ul lor, facă ce-or vrea. Acum merg prin parcare; pe acolo măcar pot merge tare, chiar dacă inhalez gaze de eșapament la greu.

  Am mai fost întrebat odată când am ieșit din Auchan dacă am plătit trotineta și le-am arătat că-i rulată și forjată, deci personalizată.

  Desculță probabil că or să te lase. Am văzut oameni în șlapi. De la șlapi la desculț nu-i distanță mare.

Leave a Reply